9 Kasım 2014 Pazar

Görmezden Gelme ve İnsan İlişkileri


Bağların sanıldığı kadar kuvvetli olmaması


Artık insanlar konuşmak istemediği insanlara seninle konuşmak istemiyorum demeyip, bunun yerine telefon ve sosyal medyanın arkasına saklanarak kişiyi tamamen görmezden gelmeyi tercih etti. Ancak sosyal medya biraz şeffaf olduğunu için ne yaptıkları belli oluyor. Gelen mesaja baktıklarında ne yazdığını görüyorlar ve o mesajı atan da onun gördüğünü görüyor. Bundan sonra ne olacağı arkadaşlığın ya da ilişkinin sağlamlığına ve meşgul olup olmamaya bağlı. Cevap verecek mi vermeyecek mi?

Düşünün ki bir arkadaşınıza selam verdiniz o da size selam verdi ve konuşmaya başladınız. Bir süre sonra söylediklerini dinlememeye başladı ve tek kelime etmeden çekip gitti. Ya da kasten selam vermedi. Başınıza böyle olay gelse nasıl hissedersiniz, üzülmez miydiniz? Eğer bu büyük bir kabalıksa nasıl oluyor da sosyal medyada makul görülebiliyor? 

Değerli Facebook ve Whatsapp kullanıcıları... Neden bunu yapıyorsunuz? Neden konuşmak istemediğiniz o insanı hesabınızda tutmaya devam ediyor ancak hiçbir zaman cevap vermiyorsunuz? Karşınızdaki insan robot mu? Ona karşı hiç saygınız yok mu? Bu saygısızca davranma hakkını kendinizde nasıl görüyorsunuz, kendinizi soylu mu sanıyorsunuz bilmiyorum ama görmedim deme hakkına sahip değilsiniz artık. Üzgünüz. Siz gördükten 10 dakika sonra başka bir sosyal hesabınızdan paylaşımda bulunduğunuz görülüyor. Lütfen yüzsüzleşmeyin. Meşgul olduğunuzu söylüyorsunuz ama müsait olduğunuzda yine cevap vermiyor, unutuyor ve daha sonra aynısını tekrar yapıyorsunuz. Birbirimizi kandırıp aptal yerine koymaya çalışmayalım. 

Empati kurma yeteneğinizi kaybetmediyseniz kendinize şu soruyu sorun. Siz görmezden gelinmek ister miydiniz?