1 Eylül 2014 Pazartesi

Bikini Çekingenliği

Anlamadığım bir durum var. Yabancı kızların tatil resimlerine bakıyorum. Gayet mutlu bir şekilde boydan boya poz veriyorlar. Türk kızların resimlerine bakıyorum genellikle sadece kafadan poz veriyorlar. Kalanı yok. Arkada deniz, kum olmasa tatile gittiklerini anlayamazsınız. 

Bu tespitten sonra kafam sorularla dolup taştı. Kendi bedenlerinden, kilolarından utandıkları için mi yoksa görecekleri tepkiden korktukları için mi böyle yapıyorlar? Mesela Facebook arkadaş listelerinde olan akrabalarından mı çekiniyorlar? Normalde bikini giymek çok ayıp da sahilde giyince de mi normal oluyor? O bikinili kızın yanına biri oturduğunda üstünüzü örtüyor mu? Yabancılar neden bu kadar rahatlar? Onlar bunu öngöremiyor mu? Onlar hiç mi rahatsız edilmiyor, tacize uğramıyorlar? Onlarda muhafazakar, dar görüşlü insan hiç yok mu?

Kadınların internete koyup paylaştıklarında sürekli bir oto-sansür yapmaları düşündürücü. Aslına bakacak olursanız çoğunun sansürlü bir hayat yaşadığı söylenebilir. Özellikle Türkiye'dekilerin. Eh, kadın giymesine gülmesine karışırsan olacağı budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder