26 Nisan 2013 Cuma

Cave Story+



Mağara denince aklıma izbe, dikitli, sarkıtlı, yarasa gibi karanlıkta karşılaşmak istemeyeceğiniz hayvanların doluştuğu bir yer geliyor. Biraz doğruluk payı olsa da önyargılara saplanmayın çünkü bu yolculuğun sandığınızdan farklı geçebilir.

Uyandığımızda kendimizi “Mimagi” denen tavşanların olduğu bir mağarada buluyoruz. Hafızamızı kaybettiğimiz için kim olduğumuzu bilmiyor, neden burada olduğumuzu da öğrenmeye çalışıyoruz. Başlarda kötü bir doktorun tavşanlara zulmettiği ve yüzeyde olan bir savaş dışında elle tutulur bir şey yok. Bir platform oyununa göre oldukça güzel bir hikâyeyi ve iyi işlenmiş karakterleri var.

Yine de buranın yaşanılacak bir yer olduğunu söylenemez. Tavşanlardan başka türlü türlü mahlukat ve tehlike bulunuyor. Cılız halinizle uzun süre sağ kalamayacağınız için güçlenmelisiniz. Kimi zaman göz önünde, kimi zamanda ulaşılması zor, gizli yerlerde bulunan sağlık tanklarıyla canınızı 5’er puan arttırıyorsunuz. Yaratıklardan ya da enerji tanklarından elde ettiğiniz sarı üçgenlerle de silahlarınıza seviye atlatıyorsunuz. Oyunda daha güçlü gizli silahlarda bulunuyor. Bunları bulmaksa biraz araştırmaya biraz da verdiğiniz kararlara bağlı.

Yıllardır platform oynamış olun buna rağmen sizi zorlatacak bir oyun Cave Story+. Zoru ne derece seversiniz bilemem ama zaman zaman o kadar yorucu oluyor ki kolay üstü zorluklarda oynuyorsanız eğer başarılar diliyorum. Başlarda bol keseden konmuş kayıt noktaları ve can-roket dolum üniteleri oyunun sonlarına doğru giderek seyrekleşiyor. Oyunun aksiyon yanı keyifli geçmesine rağmen çileden çıkaracak noktaya da gelebiliyor. Seviye atlattığınız silahlar aynı şekilde hasar aldığınızda da seviye düşüyor. Enerji toplamakla, hayatta kalmak arasında gidip geliyor ve dikkatsizce oynarsanız ölüyorsunuz.

Çok uzun olmayan oyunun 3 farklı sonu var. Gizlerin bol, oynanabilirliğin böyle yüksek olduğunu tahmin etmemiştim. Biraz önce oyunun iyi bir hikayesi var diyordum ancak işleniş olarak hem cömert hem de ketum davranılmış. İlk seferde fark edemeyeceğiniz akışı değiştiren detaylar ve gizler bulunuyor ki bir kere bitirdikten sonra bunları tekrar gözden kaçırırsanız boşuna oynamış oluyorsunuz.  İyisi mi oyunu bir kere bitirin ve mümkün olduğunca spoiler yemeden dönüm noktalarını öğrenmeye çalışın.

Cave Story+, Cave Story’nin Wii’ye uyarlanan, elden geçirilmiş versiyonu ancak büyük bir değişiklik yok. Ana menüde ayarlara girdiğinizde grafik ve müzikleri orijinal haline getirebilir ya da olduğu gibi bırakabilirsiniz. Şahsen ben eski Cave Story’yi oynamadığım için yeni halinden eski haline dönmek bana biraz battı. NES oyunlarına benzemeye çalışarak prim çalmaya çalışıyor gibi gözükse de denenmesi gereken bir oyun Cave Story+

Tür: Platform
Yapım: Studio Pixel, Nicalis
Çıkış Tarihi: Kasım 2011

 İyi Yanları +

+ Hikaye ve müzikler
+ Güçlü oynanış
+ Bolca içerik

- Kötü Yanları

- Dengesiz zorluk
- Bazı şeylerin eksik olduğu hissi

AP notu = 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder