30 Nisan 2013 Salı

DLC Quest



İnsan oyunların bugünü gördükçe geçmişi düşünmeden edemiyor. Oyun çıktığı haliyle oynanırdı. Ne ek paket, ne de sonradan gelen içerikler vardı. Günümüzde şöyle bir gerçek var ki oyunların yapımı daha pahalı ve korsan yüzünden yapımcılar bu maliyetleri karşılayıp oyunlarını satmakta güçlük çekiyor. Korsan bir oyun kullandığınızda yama ve içerik kurmanız ya sıkıntılı ya da imkansızdır. Doğru dürüst multiplayer oynayamazsınız. Yapımcılar özellikle eksik oyunlar çıkartıyor ki insanlar orijinal alıp tüm güncellemelere erişilebilsin. Battlefield, CoD gibi seriler bu sayede yeterince satabiliyor.



DLClerden aslında çoğu oyuncu memnun. Ancak iş açgözlülükle oyunda olması gereken şeyleri çıkartıp sonra bunu ayrıca satarak oyuncuları inek gibi sağmaya gelince uyuz olmamak elde değil. Going Loud Studios'da buna tepki olarak DLC Quest'i çıkartmış. Oyunun trailer'ında DLC'nin anlamından ve nereye kadar gideceğinden bahsediliyordu. Xbox 360'a çıktığında oynayamamıştım. Neyse ki Steam'e geldi.



Konusu bir platform oyunu için hiç şaşırtıcı değil. Kötü adam, prensesi kaçırır ve siz de kurtarmaya çalışırsınız. Oynanış adına yeni pek birşey yok. Oyunda topladığınız paralarla DLC alarak ilerleyebiliyorsunuz. Evet, ilerlemekten kastettiğim hareket gibi akışı belirleyen özellikleri bile satın almanız gerekiyor. Ses efekti DLCsini almazsanız ses efektlerini duymuyorsunuz mesela. Bunun dışında seksi iç çamaşırı gibi tamamen gereksiz şeyler de var. At zırhı DLCsi parayla satılan Oblivion moduna da bir gönderme bu arada. NPClerle konuşmalarınız keyifli geçiyor ki sırf esprileri için bile oynanmayı hak ediyor. Oyunun en göze batan yanı kısacık oynanış süresi. Live Freemium Or Die eklentisi ile beraber 1 saate bitirebilirsiniz. Çok zamanınızı almayan bir oyun istiyor ve içinizde birikmiş DLC öfkesi varsa oynayın. Sahip olduğumuz DLCler ilerde bize sahip olacak mı diye de düşünün.

Tür: Platform
Yapım: Going Loud Studios
Çıkış Tarihi: Mart 2013

İyi Yanları +

+ Esprili diyaloglar
+ DLClerin ti ye alınması

- Kötü Yanları

- Hemen bitiyor
- Basit grafikler

AP notu = 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder