5 Mayıs 2013 Pazar

Little Inferno



Çıkan ışık ve sıcaklıktan dolayı izlemesi en güzel şeylerden biridir ateş. Bazen vandalist yanınız körüklenir sadece yakmak için yakmak istersiniz, bazen de ısınıp ısıtmak için. Oynaması bir o kadar eğlenceli gözükse de çıkarttığı duman ve aşırı sıcaktan çok tehlikeli de olabilir. Bu yüzden her ne kadar çocuklar çok sevse de oynamaları engellenir. Lakin böyle bir şey Little Inferno için söz konusu değil. Böyle güvenli bir şöminem olsun isterdim açıkçası.



World of Goo'nun yaratıcılarının son oyununda kesintisiz bir kar yağışları yüzünden dünya da küresel soğuma gerçekleşmektedir. Bilim insanları da bu durumdan kurtulmak için bizden elimize geçeni yakmamızı istiyor ki dünya bir nebze ısınsın. Bizde kataloglardan sipariş verdiğimiz şeyleri şömineye atıp yakıyoruz. Ahşaptan, örümcek yumurtasına, peluş oyuncaklardan buz kübüne kadar o kadar çok çeşit var ki. Yakıp kazandığınız paralarla yeni şeyler satın alıyor, elinizdekiler bittiğinde de yeni kataloglara geçiyor ve yakmaya devam ediyorsunuz. Birbirleriyle doğrudan ya da sırf isimle bağlantılı şeyleri yakarak da kombo yapıyorsunuz. En basitinden, mısır ve televizyonu yaktığınızda fazladan kupon alıyor ve kombo listesinden bir şey daha eksiliyor. Kuponlar sipariş verdiğinizi şeyi beklemeden anında almanızı sağlıyor. Yaktığınız şeylerin farklı etkileri var ve yakmanın getirdiği monotonluk böylece kayboluyor. Ay'ı yaktığınız zaman her şeyi kendine çekiyor mesela. 



Şirin grafiklere, çoğu oyunda olmayan ateş ve kül fiziğine sahip oyun. Tüm bunlar bir araya gelince kısa ve keyifli bir tecrübe edinmiş oluyorsunuz. Eğer içinizde bir yerlerde yakıp kül etmek kaldıysa Little Inferno sizi tatmin edecektir.

Tür: Bulmaca
Yapım: Tomorrow Corporation
Çıkış Tarihi: Kasım 2012

İyi Yanları +

+ Yanma mekanikleri
+ Eşya ve fikir çeşitliliği

- Kötü Yanları

- Çabucak tükeniyor

AP notu = 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder