19 Mayıs 2013 Pazar

Drawn Together



Ofansif çizgi dizi

Şimdiye kadar pek çok çizgi dizi seyrettim. İçlerinde belki en kötüsü diyemesem de en ofansif olanı Drawn Together'dı. Ren & Stimpy bile bu kadar rahatsız edici olamıyordu. Kısaca bahsetmek gerekirse, Biri Bizi Gözetliyor tarzı bir programda popüler karakterlerin parodilerini aynı çatı altına soktukları bir çizgi dizi. Tabi bu parodi karakterler parodiliklerini sonuna kadar kullanıyorlar. Denizkızı Ariel ne kadar masumsa, Prenses Clara o kadar ırkçı. Karakterlerin hepsi pislik olur mu abi? Wooldoor Sockbat bile iyi değil.



Elbette yaratıcı şeyler var ve zaman zaman komik gelebiliyor, nasıl düşünmüş adamlar dedirtebiliyor ama yüzdeye vurduğumda o kadar az ki. Düşünce ve ifade özgürlüğünün arkasındayım. Ancak bu kadar da uç noktalara getirilmesi de, var olan hakkı diş macunu tüpü sıkmak gibi zorlayıcı. Tüm bir ırkı, birilerini güldürmek adına aşağılamak ne derece soyludur bilemiyorum ve bunun gibi şakalar sürekli yapılıyor. South Park'ta zaman zaman çok saldırgan olabiliyor ama en azından komik. İçinde bir şekilde ciddiyet oluyor, Drawn Together gibi saçmalık adı altında zorlama iğrençlikler, gereksiz bir görüntü kirliliği, vahşet, cinsellik, 3. sınıf şakalar yapılmıyor South Park'ta. 



Dizi 3 sezon Comedy Central'da yayınlandı ve filmiyle beraber sona erdi. Ben bu kadar ezdim diziyi, izleyip izlememek size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder