1 Aralık 2013 Pazar

Küfür ve Sansür



Kelime anlamı olarak çirkin, kaba, aşağılayıcı söz ve hakaret anlamlarına geliyor. İnsan yapısı gereği her dilde vardır ve dile, kültüre göre bir takım değişiklikler gösterebilir.

Samimi söylüyorum, burada yaşadığım sürece her yaştan insandan küfür duydum. 7den 70e işsizinden politikacısına herkes küfür ediyor. Bu kadar yaygınsa neden küfrü sansürlüyoruz söyler misiniz? Çocukları korumak için yapıyorsanız - her şey tamam bir küfür eksik zaten- önce yaşadıkları çevreden başlayın diyeceğim ama nasıl başaracaksınız? Ortaokul öğrencilerinin küfür etmesini nasıl engelleyeceksiniz ki ilkokul öğrencileri duymasın. Bağıra çağıra gezen apaçilerin ağzını mı kapatacaksınız? Evde küfür eden bir baba olduğu sürece televizyonda küfür duymasınlar ne fark eder?

Tahminimce amaç çocukları korumak falan değil. Öyle olsaydı çocuklar dilendirilmez, zorla çalıştırılmaz, çocuklara tecavüz edilmez, çocuk istismarı yapılmazdı. O zaman geriye ne kalıyor: Amaç ahlaklı olmak ve insanları ahlaklı olmaya zorlamak. Zararlı olduğu için değil sırf küfür duymamak isteyenler ve onların sözde mükemmeliyetçiliği yüzünden. Kelimelere verilen anlam ve niyet de önemli. Küfür etmeden de insan kabalaşabilir.

Gerçekten gerek yok buna.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder