16 Mart 2014 Pazar

Cyanide & Happiness



Biraz sert, biraz absürt mizah anlayışı



Cyanide and Happiness Kris Wilson, Rob DenBleyker, Matt Melvin ve Dave McElfatrick tarafından yaratılmış bir çizgi seridir. Ocak 2005'ten itibaren her gün bant halinde ve çoğunlukla 3 kare olmak üzere yayınlanır. Çoğunlukla Facebook olmak üzere, Tumblr'da ve bazen 9GAG'de de rastlayabilirsiniz. 



Oldukça basit çizimleri vardır. Öyle ki herhangi bir kişi çıkıp ah bunu ben de çizebilirdim diyebilir ki bu doğrudur. Erkek karakterlerin çoğunun saçının olmaz, yüz olabildiğince sadedir (yine de duyguları iyi ifade eder) eller çizilmez mesela. Ancak herkesin böyle garip bir espri anlayışı olamaz. Evet, gelelim Cyanide and Happiness'ı farklı yapan özelliğe. Kelime anlamının Siyanür ve Mutluluk olması seride ne tür şeylerle karşılaşabileceğinizi az çok belli ediyor zaten. Mizahçıların tabu tanımaz, her şey ile dalga geçebilecek bir yapıda olmalarıyla birlikte bazen zorla da olsa her şeyden komiklik çıkartabiliyorlar. Hastalık, cinayet, ölüm vesaire. Normalde rahatsız edici, gülünecek en son şeyler kara mizahla beraber bize kahkaha attırabiliyor. Cyanide and Happiness bazen abartmışlar dedirtse de sevimli denebilecek çizimleriyle birlikte bunu başarabiliyor ve karakter ölse ya da ortada rahatsız edici bir durum olsa bile bunu komik bulabiliyoruz.



Seri o kadar popülerlermiş ki Facebook'ta 6 milyonun üzerinde kişi beğenmiş. Zamanla animasyon seriye dönüşmüştür. YouTube'dan pek çok kısa bölümlerini izleyebilirsiniz. Junk Mail adındaki bu bölüm de en popülerlerinden.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder