23 Mayıs 2014 Cuma

PewDiePie



"How's it goin' bros? My name is Pewdiepie!"


YouTube'u sık kullanıyorsanız bu YouTube ünlüsü hakkında bir bilginiz vardır. Eğer bilmiyorsanız okumaya devam edin çünkü artık onu bilmeme gibi lüksünüz yok çünkü artık kendisinin 30 milyondan fazla takipçisi var. Peki kimdir bu PewDiePie ve nasıl bu kadar ünlü oldu?




Asıl adı Felix Ulf Arvid Kjelleberg olan PewDiePie Göteborg-İsveç doğumlu bir oyuncudur. Genelde korku oyunları, saçma sapan komik oyunlar ve AAA oyunlarını oynar. Bunun dışında aralarda soru-cevap tarzında bölümler, başka bir YouTube ünlüsü olan İtalyan sevgilisi CutiePieMarzia (Marzia Bisognin) ile hazırladığı videolar ve başka YouTube ünlüleriyle (CinnamonKen, Cryoatic...) oynadıkları oyunlarda bulunmakta.



Popülerliğini kazanmasında Frictional Games'in yaptığı Amnesia: The Dark Descent adlı korku macera oyunu ve bağımsız sadist bir flash oyunu olan Happy Wheels yardımcı oldu. Popülerliğini arttırıp para kazanmaya başladıktan sonra İsveç'ten ayrılıp İtalya'ya taşındı ve Marzia ile yaşamaya başladı.. Daha sonradan daha iyi internet bağlantısı ve bir takım nedenlerden ötürü şu an kendisi İngiltere'de yaşamakta. Amerika başta olmak üzere farklı ülkelere gidip gelmişliği de var. Video yüklediğiniz zaman videonuz öncelikli olarak bulunduğunuz ülkedeki insanlar tarafından görülür. PewDiePie 3-4 farklı ülkede video yüklediği için insanların videolarını görme ihtimalini arttırdı. Amatörce oyun videoları kaydederken zaman içinde daha kaliteli ekipman ve programlar kullanarak kalitesini arttırdı ve kendini bozmadı. Sonuç olarak da şu an ki popülerliğine kavuşmuş oldu.

Fridays with PewDiePie videolarından birinde PewDiePie'ın anlamını açıklamıştır. Lazer silahından gelen pew sesi, ölmek anlamına gelen die ve PewDie hesabının şifresi olan pie yani pay hepsi bir araya geliyor ve PewDiePie oluyor. PewDiePie varillerden nefret eder, Amnesia'daki ucube yaratıklara bro der, Stephano yakın arkadaşıdır. Bazı oyunlarda PewDiePie için hazırlanmış gizler ve easter egg'ler bulunmaktadır. Yapımcılar da onu sever neticede hangi oyunu oynuyorsa insanlar o oyunlar ilgilenmeye başlar. Oyun marketten kaldırılmadan önce koyduğu Flappy Bird videosu 10 milyondan fazla kez izlenmişti.
  

Her ne kadar takipçisi ve hayranı çok olsa da sevmeyeni de bir o kadar çok PewDiePie'ın. Sevmeyen insanlar tepkilerini yapmacık, çocuksu, kızımsı ve bayağı bulduklarını söylüyor. Kimi zaman ciyak ciyak bağırması ve sululuğun dozunu kaçırdığı oluyor ama onu komik yapan etmenlerden biri bu umursamazlığı ve ciddiye alması. Yeterince iyi oynamadığını ve yaratıcı olmadığını düşünenler de az değil. Öncelikle iyi bir oyuncu olduğundan emin olabilirsiniz. Yaratıcı kısmına gelince videolara yaptığı düzenlemeler  Bunun dışında genel bir kıskançlık ve imrenme söz konusu. Koyduğu video saatler içinde milyon kez izlenmiş oluyor, tek başına deli para kazanıyor ve bu da insanları rahatsız ediyor.

Son olarak videolarına yapılan yorumların çoğunun spam, kavga, hakaret ve kendini şovunu yapma içerikli olduğunu ve bu yüzden gerçek brolarının yorumlarını göremediğini söyledi ve YouTube yorumlarını sonsuza kadar kapattı. İleride açar mı bilinmez ama kendisine Twitter ve Facebook'tan ulaşabiliyorsunuz.

Bu kadar okudunuz ne tarz videoları olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki çeşitli videolarında alınmış montaj videosuna göz atabilirsiniz. Bir "bro" olmak ya da önemsememek size kalmış.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder