8 Haziran 2014 Pazar

Çay ve Bira



Gastronomi, içecek kültürü olayına girmeden sana insanların ne yaptığını anlatacağım. Dinle beni. Çoğu insan kafeye gidince çay, bara gidince de bira içiyor sadece. Bu kadar. Başka bir şeyler içtiklerini görmen biraz zor.

Kafeye gidince bir çay alıp oturuyorlar. Ya oturdukları süre boyunca tek çay içiyor ya da kalkana kadar araya bir çay daha sıkıştırıyorlar. Üstelik Çin çayı, meyve çayı da değil bildiğimiz demleme çay içiyorlar. Sadece kendileri içse yine iyi, bir araya gelip bir kafeye gittiğinde ortama uyum sağlamak adına sen de o sıcak çayı içmek zorunda kalıyorsun. Yazın bile oturup çay söylüyorlar üstüne bir de harareti alıyor uydurmasına ciddi ciddi inanıyorlar. Sıcak bir şey yaz günü nasıl hararet alır lan?


Hadi kafeyi geç. Gençsin için kaynıyor diyelim. Arkadaşlarla bara gidiyorsun ya da barda bir gruba katılıyorsun. Hepsi bira içiyor. Bu sorun değil çok normal. Ama biraz daha yanlarında kalırsan bir şey dikkatini çekecek. Bu insanlar sadece ve biraz yerli bira içiyorlar. Alakasız bir kokteyl ya da bir bardak viski söyle ortamda havan falan olmaz. Anında uyumsuz, garip adam olursun. Başka marka bira söylersen de kız birası mı içiyon, Efes varken bunu mu içiyorsun diye laf edeceklerdir. Sadece bu da değil, fazla içmemelisin. Onlar gibi bir tane içip kalkacak ya da kalkana kadar tek birayla idare edeceksin. Onlara göre amaç sarhoş olmak değil çünkü. Yanlış yerdesin dostum.

Şimdi bana laf edeceksin, ulan milletin parası mı var herkes sen mi diye. Durum böyle değil. Ben ne insanlar gördüm ellerinde son model telefon olanlardan sigara almak için elinden geleni yapana kadar. Bunun adı parasızlık değil. Cimriler ve yenilik sevmiyorlar. Başka insanların zevklerine de saygı duymuyorlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder