3 Haziran 2014 Salı

Family Guy



Yeter artık Peter (Seth)

Family Guy, The Simpsons'dan esinlenerek yapılmış gibi gözükse de pek çok açılardan farklıdır. The Simpsons'dan daha cüretkar, rahatsız edici ve cesurdur. Homer ve Peter ikisi de aptaldır ancak Peter ve çoğu karakter özünde iyi insanlar değillerdir. Özellikle South Park'ta ve bazı yerlerde Peter'ın alakasız flashback'leri ile dalga geçilir.

İyisiyle kötüsüyle severdim Family Guy'ı ancak artık eskisi gibi eğlenmiyor ve beğenmiyorum. 12. sezon yeni bitmişken eleştirmek gerek. 10. sezondan beri Family Guy'ın komikliğinde ve yaratıcılığında gözle görülür bir düşüş var. Sanki ellerindeki tüm iyi konuları bitirmişler de kıyıda köşede kalanları kullanıyorlar gibi. Kıyaslamak mantıklı değil ama The Simpsons ve South Park sürekli güncel konuları kullanıyor, bir şeyler çıkartıyorken Family Guy'ın geride kalmasına anlam veremiyorum. Peter'ın salaklıkları da artık sıkmaya başladı. Her seferinde saçma sapan bir şey yapıp sonunda çok pişmanım diyor ve özür diliyor. Brian da her seferinde bir kadına yalan söylüyor ve bu öğrenince kadın da onu terk ediyor. Bunun dışında gereksiz ölüm sahneleri ve şiddetle güldürmek, klişe ırk esprileri de bayatladı artık. Ne yalan söyleyeyim, dizi başladığından beri zerre değişmedi. Geldiği gibi dümdüz gidiyor. Arada bir iki karakter öldü, bir iki kişi geri geldi biraz değişti o kadar.



Bunun sorumlusu kim peki? Kim olacak, Seth MacFarlane. başarı duygusundan egosu tavan yaptığı için ne yaparsa yapsın iyi olduğunu düşünüyor ve lanet olsun bunda yanılıyor. Gidip konuşsanız son sezon oldukça iyiydi deyip pişkin pişkin sırıtabilir. Yiğidi öldürelim, hakkını yemeyelim. Aynı anda hem Peter'ı, hem Brian'ı hem de Stewie'yi başarıyla seslendiriyor. Bu yüzden takdiri hak ediyor. Ama keşke kendini bir toparlasa artık.

Family Guy dışındaki yaptığı diğer dizileri de (Cleveland Show iptal edildi zaten) sevmedim. Filmlerini ise izlemediğim için yorum yapamıyorum. Ama söyleyeceğim tek şey Family Guy dışında elde tutulur yaptığı iyi bir şeyin olmaması.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder