15 Eylül 2013 Pazar

Evliliğin Ciddi Bir Müessese Olması



Tanıdığım kimsenin ağzından çıkmadı ama böyle bir söz var. Ona gelmeden biraz evlilikten bahsetmek istiyorum.

Bence evlilik, gerçekten sevdiğin insanla evlendiğin zaman güzeldir. Parası için biriyle evleniyorsan ya bir halt olamamışsındır ya da ucuz hayatına pahalı şeyler sıkıştırmak istiyorsundur. Görücü usulüyle evleniyorsan kimseyi bulacağını düşünmemiş, sırf evlenmek için evlenmişsindir. Fizyolojik ihtiyaçların için evleniyorsan süt için inek besleyen adam olursun, ayrıca günaha girmemek için yüzük takarsın. Yurtdışında yaşamak istiyorsan yabancı birini bulursun ve evlenirsin.

Evlilik duruma ve evlenilen insana göre mantıklı ya da mantıksız bir durum olurken direk "mantık evliliği" demek nedir? Ya mantık evliliği aslında mantıksızsa? Bu nasıl bir paradokstur lan. İlerde mutlu olurum diye insan evlenir mi? Aşık olduğun insanla evlenmek mantıklı değil midir? E o zaman neden böyle bir kullanıma gerek duyuldu?

"Evlilik ciddi bir müessedir." lafına da tav oluyorum. Evlilik kötü müdür? Para kazandırır mı, vergisi var mıdır? Ev ortamında ciddi mi olmalıyız normalde? Kakara kikiri evlilikler de mi var yani? Ciddi bir evlilikte ne oluyor, seks yaparken gülmek yasak mı? Ciddiyet, kadın yemeği tuzlu yapınca dayak atmak mıdır? Erkek televizyondan başını kaldırmayınca televizyonun fişini çekmek midir? Olması gereken yoksa olması istenen mi?

Pek ciddi bir yazı olmadı. Kusura bakmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder