22 Eylül 2013 Pazar

Otisabi





Mizah dergileriyle ilgili iseniz Otisabi'yi biliyorsunuzdur. Yılmaz Aslantürk'ün 90larda Pişmiş Kelle dergisinde çizmeye başladığı şu anda Uykusuz'da devam ettirdiği Türk kazanovası diyebileceğimiz bir karakterdir. Kadın erkek ilişkileri üzerinedir. Ya Otisabi'nin etkilemeye elde etmeye çalıştığı bir kadın ya da hali hazırda ve yakında bitecek bir ilişkisi vardır.

İlk duyurulduğu zaman farklı bir oyuncu kadrosu vardı. Sonradan kadro değiştirildi. Uğur Bilgin yerine rolün Tim Seyfi'ye verilmesinden sonra "Laz Otisabi mi olur?" "O tip ne öyle." diye tepki gösterenler oldu. Ben gayet memnun kaldım. Uğur Bilgin'in oyunculuğunu bilmiyorum ama Tim Seyfi daha belirgin bir karakter olmuş. Ayrıca tipsiz falan değil, abartıyorlar. Kaan çok hiperaktif olmuş ve Nejat amca yine sapkın. Bayanlara gelecek olursak top model güzelliğinde değil hiç biri ve olmaları da gerekmiyor. Gayet herhangi bir barda karşımıza çıkabilecek cinsten tipler. Bu da diziyi daha gerçekçi yapmış.


Sinema TV'de yayınlanan sonradan YouTube'a da bölümleri eklenen Otisabi'de çizgi öykülerden seçilmiş 13 bölüm var. Her bölüm ortalama 15 dakika sürüyor. Dizinin çekimleri başarılı. Oyunculuklar harikulade değil ama yeterli. Otisabi'nin öykü sonu monologlarını Barbo'nun barında seyirciye dönük konuşarak yapıyor ve bu da hoşuma gitti.



Öykülerin uyarlamasına gelecek olursak tamamı birebir uyarlanmamış. İlk bölüm Yanlış Anlama başka bir hikaye ile birleştirilmiş, Mafya bölümü barda geçmesine ve kadının kendi mafya kadını (babası der gibi) olmasına rağmen dizide mafyadan birinin yeğeni (yeğeniydi saınırım) olarak değiştirilmiş. Bu hem yeni kitle için hem de olan kitlenin okuduklarından farklı bir şeyler görmeleri için yapılmış olmalı. Nasıl bulursunuz bilmem, ben izlerken okuduğumdan daha çok keyif aldım. Ceza almamak için dizinin otosansüre uğradığını görüyorsunuz. Küfür yerine argo ya da teknik (penis gibi) kelimeler var. Normalde de Otisabi'de pek çıplaklık olmaz ancak dizide çıplaklık adına yan göğüs ve kadın sırtından başka bir şey yok. Bir Hung ya da Rogue beklemiyordum ama yine de insan keşke demeden edemiyor.

2. sezon gelir mi bilgim yok. Belki yeterince rağbet görmedi ya da tek sezonluk bir proje olarak düşünüldü. Olur da devam kararı alırlarsa ben oturur izlerim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder