1 Ekim 2013 Salı

Serious Sam: Double D



Aranızda Serious Sam’i bilmeyenler olabilir. Serious Sam, Hırvatistanlı Croteam’in yarattığı bir karakter seridir. FPS türündeki ilk oyun Serious Sam: First Encounter  2001 yılında PC’ye çıktı. Siper almadan taktik yapmadan onlarca hatta yüzlerce yaratığa sıka sıka ilerlediğimiz bir oyundu. Bu kadar çok tutmasının sebebi kalabalık mekanlarda çatışmak, kaos, gizli yerler ve bir Duke Nukem olmasa da kendine has bir tarzı olan Sam’i barındırmasıydı.

Double D Serious Sam’in 2 boyutlu hali olan bir side-scrolling platform oyunu. Oyunu serinin yaratıcısı Croteam değil Mommy’s Best Games geliştirmiş. Açılan bir portal ile Sam kendini çölde bulur. Yardımcısı Netrisca tıpkı Halo’daki Cortana gibi bir görünüm kazanmış ve Sam ne kadar ateşli gözüktüğünü söylerken Netrisca bir görev olduğunu söyleyerek geçiştirir ve oyun başlar. Diyaloglarda seslendirme yok bunun yerine ah, oh gibi sesler çıkartarak konuşuyorlar. Kolaya kaçılmış ve biraz garip olmuş.



Önceden söyleyeyim, karşınıza bir Contra çıkmasını beklemeyin. Canınız kendiliğinden iyileşmiyor. Canınız azaldığında sağlık, vitamin topluyor ve zırh alıyorsunuz. Silahları birbirine kenetleyen Gun Stackerlar sayesinde aynı anda 2 bomba atar-2 makineli tüfek ve elektrikli testere-alev silahı gibi kombinasyonlar yaparak ateş gücünüzü artırabiliyorsunuz. 2 boyutun sorunu alan dar olduğu ve yaratıkların çoğu üstünüze atladığı için patlayıcı silahları kullanmak güç. Sesler ilk oyundan alınmış ancak aynı şeyi müziklere de yapsalarmış keşke. Bağımsız yapımlarda kaliteli müzik dinlemeye alıştıktan sonra Double D’nin müzikleri kulağa çok amatörce geliyor. Dahi maymun ve bayan kamikazeler gibi yeni yaratıklar eklenmiş, kalan ekip aynı. O uyuz iskeletimsi atlardan nefret etmeye devam ediyorum. Elimize geçen ilk silah dışında tüm silahlar ilk 2 oyundan alınmış. 2 boyutlu olması ve dolayısıyla dar alanlarda geçmesi ve işleri daha da zorlaştırıyor.  Aynı anda her yönden yaratıkların saldırısına uğramak ve adım attığınız yerden birden spawn olmaları yeterince çevik davranmazsanız bol bol ölmenize neden olacak. Her Serious Sam oyununda olduğu gibi bulunmayı bekleyen gizler var ve bulması pek zor değil. En basitinden bölüme başladığınızda sağ yerine sola giderseniz büyük ihtimal bir tane giz bulacaksınız. Oynanış yine eğlenceli ama önceki oyunlarda da esprileri hiç yeterince komik bulmamıştım ve Double D'de de değişen bir şey olmamış. 3 saat gibi bir sürede bitiyor. Uzun tutulmaması daha iyi olmuş öbür türlü sıkabilirdi. Ardından challengelar ve kazanılmamış başarımlar için tekrar tekrar oynayabilirsiniz. 



Son zamanlarda sayıları giderek artan bulmacalı, atlamalı platform oyunlarından sıkıldıysanız ve  sıka sıka ilerlemek istiyorsanız denemenizde fayda var.

Not: Xbox 360 sahibi iseniz bunun daha gelişmiş hali Double D XXL’ı alabilirsiniz. 2 kişi aynı anda oynayabiliyor ve daha çok içerik var. PC’ye çıkmaması üzücü.

Tür: Platform
Yapım: Mommy’s Best Games
Dağıtım: Devolver Digital

İyi Yanları +

+Bol aksiyon
+Platformda Serious Sam tadı

-Eksi Yanları

-Mizah kalitesinin vasat olması
-Herkese hitap etmeyen karmaşa

AP Notu: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder