1 Şubat 2014 Cumartesi

Panty & Stocking with Garterbelt



Ecchi Powerpuff Girls Gibi

Bir anime düşünün ki bazı Amerikan çizgi dizilerini andırsın. Çocuksu görünsün ancak çocuklardan uzak tutulacak kadar ayıp olsun. Komik ama aynı zamanda sapık olsun. İngilizce duyacağınızı varsayın ama her şey Japonca olsun. Ortaya ilginç bir karışım çıkıyor değil mi?



Gurren Lagann'ı ya da Kill la Kill'i izlediyseniz GAINAX'ı da bilirsiniz. Kendileri kopuk, çılgın yapımlarıyla ünlüdür. Panty & Stocking with Garterbelt'de öyle bir yapım. Anime olduğuna inanmak biraz güç. Hikaye hayali bir şehir olan Datenshi'de geçiyor. Panty ve Stocking şehre kötülük saçan şeytanları yok edip yeterli cennet parası toplayarak cennete gitmeye çalışmaktadır. Afro peder Garterbelt'de onlara emir vermekte, yani yardımcı olmaktadır. Cennete gitmelerinden bahsettik ama bu ikili öyle zannettiğiniz gibi masum melekler falan değiller. Panty kibarca söylemek gerekirse bir nemfomanyak ve Stocking de tatlı, şeker bağımlısı bir deli. Küfürbaz, ahlaksız ve kimseyi takmayan bencil tipler yani. Bunları bu kadar eğlenceli yapan da bu kopuk karakterleri zaten.



Yetişkinliklere yönelik bir animeden beklenenler şiddet içermesi, içinde cinsellik olması ve olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlardır. Zaten diğer animelerden farklı olarak Powerpuff Girl'ümsü sevimli denebilecek bir tarzı olduğu için rahatsız edecek bir şiddet yok. Cinsellik ve olumsuzluğa gelecek olursak... Ah evet... Tuvalet mizahıyla absürdün karışımı bir kokteyl gibi. Bolca gönderme ve ana akımı ti ye alma var ki bu sizi güldürecektir. Ancak bazı uç şakalara aynı hoşgörüyü gösterir misiniz bilemem.



13 bölümlük, bazı bölümler 2 ayrı bölüm olarak ayrılmış, bir sezon ve bir de OVA yayınlandı. Ancak bir sorun var o da devam edeceğinin garantisinin olmaması. Ben yine de bir umutla bekliyorum. Alışılageldik anime çizimlerinden farklı, kopuk bir şey izlemek istiyorsanız yolunuz burada sona eriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder