27 Şubat 2014 Perşembe

JacksFilms



A whata fucke?

Her şeyle dalga geçen tipler ve gramer nazileri (bir dilde yapılan her türlü hatayı insanın gözüne sokan ve düzeltenler) internet ortamında pek sevilmez. Çünkü bu tür insanlar fırsat bulsalar sizinle de alay edebilecek sizi yerin dibine sokabilecek potansiyele sahiptirler. Ancak sözünü ettiğimiz kişi Jack Douglass ise kendini beğenmiş olduğunu düşünmez, rahatsızlık duymaz ve çok eğlenebilirsiniz.

Asıl adı John Patrick olan Jack Youtube kanalını 2006 yılında açtı. Bazı filmleri, şeyleri ve diğer YouTube kanallarını ünlülerini tiye aldığı parodi videoları ve her cuma bir bölüm yayınladığı Your Grammar Sucks videoları ile ün yapmış. Vsauce ve Epic Meal Time parodileri bunlardan bir kaçı. YGS videolarında da çoğunlukla Facebook ve YouTube'da yapılan çoğunlukla gramer ve imla hatalarının olduğu bazen de havalı gözükmek için rakamla, kısaltılarak yazılmış yorumları alaycı bir şekilde okuyor ya da canlandırıyor. Genelde yorumu yapanın rumuzu ya da direk adı soyadı verilse de insana "beter olsunlar" dedirtebiliyorlar.



İngilizcenin en popüler dil olması onu aynı zamanda en çok hata yapılan dil yapıyor. İşin kötüsü Amerikalılar bile ciddi yanlışlar yapabiliyor. En çok rapping "rap yapmak" ve raping "tecavüz etmek" karıştırılıyor ki kimse tecavüzü kast etmese bile saçma sapan ortaya saçma sapan yazılar çıkıyor. Bize de okuyup gülmek ve bulduğumuz hataları Jack'e yollamak düşüyor.

Bir şeylerle dalga geçen ama bunu düzgün bir şekilde yapan birini arıyorsanız JacksFilms'e abone olabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder