23 Haziran 2013 Pazar

Schrödinger'in Tecavüzcüsü


Tumblr'da gezinirken özellikle erkeklerin okuması gereken bir yazı gözüme çarptı. Başlık da adını o yazıdan alıyor zaten. 

Herhangi bir toplu taşıma aracında giderken ya da aynı ortamda bulunduğunuz ve tanımadığınız bir kızın ilginizi çektiği oldu mu? Olmuştur, muhtemelen. Ya kitap okuyordur, müzik dinliyordur ya da hiçbir şey yapmıyordur. Sadece bir anlık hoşlanmış olsanız bile içinizden konuşmak gelir. Lakin, bunu yaptığınız takdirde o kızın tepkisi de ya tepkisizlik ya da uyarı olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey üstelememektir. Bu sadece konuşmak üzerine değil. Bazen kendime sorduğum oluyor, yürüyen bir kızla aynı yöne doğru gittiğim zaman acaba onu takip ettiğimi düşünüyor mudur diye. Henüz ciddi bir yanlış anlaşılma olmadı ama bir gün olur mu acaba diye düşünüyorum. 

Ne yazık ki dünya masum bir yer değil, pislikler, tereddütler ve şüphelerle dolu. Niyetiniz kötü olmasa bile, siz onun gözünde Schrödinger'in tecavüzcüsü olabilirsiniz. Ne tecavüzcü, ne de değil. Bir muamma. Belirsizlik. Üzücü bir durum. Düşünen hayvanlar gibi davranabiliyoruz gerçekten. Üstünlük kurma ve iştahımızı kapatma olayı insan kılığında devam ediyor sadece. Eskiden sadece Türkiye'de bu kadar çok kadına yönelik şiddet, aşağılama ve tecavüz olayları var sanırdım, meğer dünyanın geri kalanında da durum farklı değilmiş. Kadınların nelere maruz kaldığını gördükçe, cinsiyetimden, hemcinslerimden ve dünyadan nefret eder hale geliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder